Calorii

Caloriile şi elementele de bază ale greutăţii corporale

Caloriile sunt

 • unităţi de energie consumate de organism pentru a-şi desfăşura funcţiile sau activităţile
 • create din proteine, grăsimi şi carbohidraţi, care se găsesc în băuturile şi în alimentele consumate
 • necesare pentru funcţionarea elementară a organismului, cum ar fi funcţionarea inimii, a creierului şi a plămânilor (cunoscut şi ca metabolism bazal)
 • esenţiale pentru a alimenta activităţile – de la cel mai mic gest al mâinii la alergări de 3 kilometri

  Numărul de calorii necesare în fiecare zi depinde de cât cântărim, de ce masă musculară avem şi de cât suntem de activi.

  În cazul în care consumaţi mai multe calorii decât are nevoie organismul¸ suplimentul de calorii va fi păstrat ca grăsime.

  În cazul în care consumaţi mai puţine calorii decât are nevoie organismul, caloriile depozitate anterior (grăsimea) vor fi folosite pentru a genera energie suplimentară.

  0,45 kg = aproximativ 3.500 de calorii

 


Calories

Pentru a pierde în greutate

Reducând 500 de calorii zilnic, veţi elimina un total de 3500 calorii într-o săptămână – adică veţi pierde cam 0,45 kg grăsime. Însă nu consumaţi niciodată mai puţin de 1200 calorii pe zi*

Dacă vreţi să pierdeţi mai mult de 0,45 kg pe săptămână, fie va trebui să reduceţi şi mai mult aportul de calorii*, fie să creşteţi cantitatea de calorii arse prin mişcare.


Pentru a-ţi menţine greutatea

Echilibraţi caloriile din alimente şi băuturi cu cele extinse.**

Dacă sunteţi femeie

Veţi avea nevoie cam de 12 calorii la fiecare 0,45 kg din greutatea corporală (O femeie de 70 kg are nevoie cam de 1800 de calorii pe zi).

Dacă sunteţi bărbat:

Veţi avea nevoie cam de 14 calorii la fiecare 0,45 kg din greutatea corporală (un bărbat de 90 kg are nevoie cam de 2800 de calorii pe zi).

*Sursa: "Dietary Guidelines for Americans, 2005." U.S. Department of Health and Human Services, U.S. Department of Agriculture (USDA).
**Sursa: Dietary Guidelines for Americans, 2005. U.S. Department of Health and Human Services, U.S. Department of Agriculture
ro-MD | 19.07.2019 13:34:37 | NAMP2HLASPX01